Home
>
Blog
>
Weekspreuk
>
Weekspreuk 13, 30 juni - 6 juli

Weekspreuk 13, 30 juni - 6 juli

door

Mieke Mosmuller

30-06-2022 0 commentaren Print!
Het waarnemen met de zintuigen is nu de belangrijkste activiteit. Ik heb mijn persoonlijke gedachten, mijn wil en mijn gevoelens volledig overgegeven aan de zuivere hoogten van de zintuigen. Mijn ziel heeft nu geen persoonlijke inhoud meer. In plaats daarvan beginnen de vlammen van de vurige werelden van de geest in mijn ziel te spreken. In de zintuiglijke hoogten mag ik het ware wezen van de geest voorvoelen. In de diepten van de geest kan ik zoeken hoe ik verwant ben aan de geest met de geest - zo spreekt tot mij het Waarheidswoord  van de Goden.

En ben ik dan in de hoogten van de zintuigen
Vlamt in de diepten van mijn ziel
Uit de vuurwerelden van de Geest
Het Waarheidswoord van de Goden:
Zoek voorvoelend in Geestesgronden
Om je verwant aan de Geest te vinden.

Und bin ich in den Sinneshöhen,
So flammt in meinen Seelentiefen
Aus Geistes Feuerwelten
Der Götter Wahrheitswort:
In Geistesgründen suche ahnend
Dich geistverwandt zu finden.

Deze weekspreuken zijn door Rudolf Steiner gegeven in 1912 / 1913: Anthroposophischer Seelenkalender.

Weekspreuk 13, 30 juni - 6 juli door Mieke Mosmuller

Geef uw commentaar

* Commentaren worden vóór plaatsing beoordeeld op hun inhoud. Commentaren met grove, discriminerende, racistische, beledigende, gewelddadige en/of kwetsende uitlatingen worden niet geplaatst. Een ieder die deze regels niet in acht neemt kan, zonder opgaaf van redenenen, worden geblokkeerd.