Home
>
Blog
>
Weekspreuk
>
Weekspreuk 19, 11 - 17 Augustus

Weekspreuk 19, 11 - 17 Augustus

door

Mieke Mosmuller

11-08-2022 0 commentaren Print!
Het geestelijke geschenk is nu in mijn ziel en ik moet mij ontwikkelen om het mijn herinnering te kunnen omsluiten. Het is een spirituele daad die hier moet worden verricht. Herinnering is niet slechts inhoud, het is ook een vaardigheid. Ik moet nu trachten om deze vaardigheid ertoe te gebruiken om dit spirituele geschenk te omhullen. Dit doen zal de krachten van mijn ziel versterken en ze wekken in mijn innerlijk. Het herinneren van het geestgeschenk zal mij aan mijzelf schenken terwijl ik steeds meer mijzelf word.

Geheimvol het pas ontvangene
Met de herinnering te omsluiten
Moge de verdere zin van mijn streven zijn:
Dit zal versterkend de eigen krachten
In mijn innerlijk wekken,
En worden mij aan mijzelf geven.

Deze weekspreuken zijn door Rudolf Steiner gegeven in 1912 / 1913: Anthroposophischer Seelenkalender.

Weekspreuk 19, 11 - 17 Augustus door Mieke Mosmuller

Geef uw commentaar

* Commentaren worden vóór plaatsing beoordeeld op hun inhoud. Commentaren met grove, discriminerende, racistische, beledigende, gewelddadige en/of kwetsende uitlatingen worden niet geplaatst. Een ieder die deze regels niet in acht neemt kan, zonder opgaaf van redenenen, worden geblokkeerd.