Home
>
Blog
>
Weekspreuk
>
Weekspreuk 6, 12 - 18 mei

Weekspreuk 6, 12 - 18 mei

door

Mieke Mosmuller

12-05-2020 0 commentaren Print!
In deze week zouden we kunnen voelen hoe ons gehele zelf nu is opgestaan en niet meer leeft in de engheid van het eigen afgezonderde zijn, maar ruim geworden is tot in de krachten van tijd en ruimte. Het is geworden tot openbaring van de wereld zelf.
Maar dan, wanneer ik dit waarachtig voelen kan, verandert mijn gewaarwording van de wereld geheel. In het waarnemen van de openbaring van het zelf laat de wereld dit zelf zien als een afbeelding. Deze afbeelding wordt als een goddelijk oerbeeld getoond. Ik word de waarheid van de afbeelding van het zelf gewaar.
Als ik nu om mij heen kijk, naar de buitenwereld, dan zie ik mijzelf als de wereld, de wereld als mij zelf.

Uit de eigenheid is opgestaan
Mijn zelf en het vindt zich
Als wereldopenbaring
In tijd- en ruimtekrachten;
De wereld toont mij overal
Als goddelijk oerbeeld
De waarheid van de eigen afbeelding.

Es ist erstanden aus der Eigenheit
Mein Selbst und findet sich
Als Weltenoffenbarung
In Zeit- und Raumeskräften;
Die Welt, sie zeigt mir überall
Als göttlich Urbild
Des eignen Abbilds Wahrheit.Weekspreuk 6, 12 - 18 mei door Mieke Mosmuller

Geef uw commentaar

* Commentaren worden vóór plaatsing beoordeeld op hun inhoud. Commentaren met grove, discriminerende, racistische, beledigende, gewelddadige en/of kwetsende uitlatingen worden niet geplaatst. Een ieder die deze regels niet in acht neemt kan, zonder opgaaf van redenenen, worden geblokkeerd.