Home
>
Blog
>
Weekspreuk
>
Weekspreuken 4, 28 april - 4 mei

Weekspreuken 4, 28 april - 4 mei

door

Mieke Mosmuller

28-04-2020 1 commentaren Print!
De gedachtenmacht heeft de eigenheid verloren en ik heb mij bevrijd van de waan van mijn eigenheden. Nu spreekt mijn gewaarwording, mijn gevoel, tot mij om te voelen het wezen, het worden van mijn wezen. Het gewaarworden, het voelen, kan zich nu met het sloeiende licht verenigen en ik kan leren om me voelend in deze processen in te leven: Ik kan leren hoe ik tot gewaarwording geworden ben en zo kan voelen mijn wezende wezen. Hoe het stromende licht en mijn gewaarworden één worden. Het licht, dat tot het denken behoort, het denken dat licht is, wordt zo ook warm, want de warmte is mijn gewaarwording. Door de vereniging van beiden, van licht en warmte ontstaat een stevige band tussen de mens met de gewaarwording die individueel is, en het licht dat universeel is: de wereld.

Ik voel het wezen van mijn wezen
Zo spreekt gewaarwording,
Die in de zonovergoten wereld
Met stromend licht zich verenigt;
Ze wil aan het denken
Naast helderheid ook warmte schenken
En mens en wereld
In eenheid hecht verbinden.

Ich fühle Wesen meines Wesens:
So spricht Empfindung,
Die in der sonnerhellten Welt
Mit Lichtesfluten sich vereint;
Sie will dem Denken
Zur Klarheit Wärme schenken
Und Mensch und Welt
In Einheit fest verbinden.
Weekspreuken 4, 28 april - 4 mei door Mieke Mosmuller

Geef uw commentaar

* Commentaren worden vóór plaatsing beoordeeld op hun inhoud. Commentaren met grove, discriminerende, racistische, beledigende, gewelddadige en/of kwetsende uitlatingen worden niet geplaatst. Een ieder die deze regels niet in acht neemt kan, zonder opgaaf van redenenen, worden geblokkeerd.
Commentaren
  • Van Renzo Jansen @
    I'm the observer of the inner old soul within me. I do not meditate on a daily bases. I also certainly do not know exactly what I'm doing here, but I feel like the spirit it typing for me.
    please help me now, my experience with this spirit is not what I can comprehend.
    I post this here to be certain the message is received.
    please oh please help me now, the spirit is taking over me.