Home
>
Blog
>
Weekspreuk
>
Weekspreuk 34, 24 - 30 november

Weekspreuk 34, 24 - 30 november

door

Mieke Mosmuller

24-11-2023 0 commentaren Print!
Weekspreuk 34,
24 - 30 november
  Weekspreuk 19,
11 - 17 augustus
Geheimvol het oud bewaarde
Met nieuw ontstaan eigen zijn
In het innerlijk zich belevend voelen:
Het zal wekkend wereldkrachten
In het uiterlijke werk van mijn leven gieten
En wordend mij in het bestaan uitdrukken.
  Geheimvol het pas ontvangene
Met de herinnering te omsluiten
Moge de verdere zin van mijn streven zijn:
Dit zal versterkend de eigen krachten
In mijn innerlijk wekken,
En worden mij aan mijzelf geven.
 
Geheimnisvoll das Alt-Bewahrte
Mit neuerstandnem Eigensein
Im Innern sich belebend fühlen:
Es soll erweckend Weltenkräfte
In meines Lebens Aussenwerk ergiessen
Und werdend mich ins Dasein prägen.
  Geheimnisvoll das Neu-Empfang'ne
Mit der Erinnerung zu umschliessen,
Sei meines Strebens weitrer Sinn:
Er soll erstarkend Eigenkräfte
In meinem Innern wecken
Und werdend mich mir selber geben.

De innerlijke kracht wordt sterker wanneer het winter wordt. We voelen dit in het innerlijke leven en deze krachten worden in onze daden uitgegoten. Door mijn bewuste daden vorm ik de uiterlijke wereld om en door dit te doen druk ik mij als het ware af in het uiterlijke bestaan.

Deze weekspreuken zijn door Rudolf Steiner gegeven in 1912 / 1913: Anthroposophischer Seelenkalender.

Weekspreuk 34, 24 - 30 november door Mieke Mosmuller

Geef uw commentaar

* Commentaren worden vóór plaatsing beoordeeld op hun inhoud. Commentaren met grove, discriminerende, racistische, beledigende, gewelddadige en/of kwetsende uitlatingen worden niet geplaatst. Een ieder die deze regels niet in acht neemt kan, zonder opgaaf van redenenen, worden geblokkeerd.